kinderboekenactiviteiten

Van 3 oktober t/m 13 oktober vindt de Kinderboekenweek plaats. Het thema van 2007 is Sub Rosa, boeken vol geheimen. Tijdens deze tien dagen zijn er allerlei activiteiten. Een selectie:

Het Delftse museum Prinsenhof brengt i.s.m. boekwinkel Huyser Journael van Saskia, Moord op Willem van Oranje uit, geschreven door Ries Moonen. Het boekje wordt op woensdag 3 oktober gepresenteerd in Huyser.

In het Kinderboekenmuseum in Den Haag is de tentoonstelling Geheimen geopend. Centraal staat het werk van populaire auteurs als Paul van Loon, Francine Oomen en Jacques Vriens.

In de openbare bibliotheek Amsterdam wordt morgen om 15.00 uur de nieuwe vertelruimte op de jeugdafdeling geopend. Het ‘Annie M.G. Schmidt Theater’ wordt geopend door Flip van Duijn (zoon van Annie M.G. Schmidt). Bas Odijk speelt bekende liedjes van Annie M.G. Schmidt; Flip van Duijn vertelt verhalen. Daarnaast is de typemachine te zien waarop Annie M.G. Schmidt al haar bekende kinderboeken en gedichtjes schreef èn ook de geheime verzameling van Schmidt.

Op 7 oktober om 15.00 uur speelt, zingt en vertelt Jacques Vriens ‘Het geheim van meester Jaap en andere verhalen’ in het Theater van ’t Woord (7e etage van de openbare bibliotheek in Amsterdam).

Schrijver Jan Terlouw zal Hengelo bezoeken. In boekhandel Broekhuis zal hij op de eerste dag van de Kinderboekenweek voorlezen, signeren en vragen bentwoorden.

In Rotterdam komt op 3 oktober in boekhandel Selexyz illustratrice Annemarie van Haringen langs. De veelvoudig Gouden Penseel winnares zal op de openingsdag vertellen, signeren en tekenen.

Op het Kinderboekenfeest in Utrecht op 3 oktober zullen schrijvers en illustratoren boeken signeren. Daarnaast wordt de tentoonstelling Kijk eens... van kinderboekillustratrice Anette Fienieg geopend.

Op woensdagmiddag geeft Sandra de Weijze (auteur van Krokodil is bang) in de Amsterdamse boekhandel Helden & Boeven een workshop over monsters maken.

De hele week gaat de muis Geronimo Stilton boekhandels en bibliotheken af.

Op de site www.kinderboekenweek.nl is gemakkelijk te vinden in welke plaats er activiteiten plaatsvinden.