Fans Radiohead bepalen prijs cd

De fans van Radiohead mogen zelf kiezen hoeveel ze willen betalen voor het nieuwe album van de band. De plaat, die In Rainbows heet, is vanaf 10 oktober te downloaden op de website van Radiohead. In plaats van een prijs vast te stellen voor de muziek, stelt de band op haar website „het is aan jullie”, en voegt daaraan toe: „nee echt, het is aan jullie”. Muziekwebsite Pitchfork omschreef deze beslissing als volgt: „This is basically the band leaking the album and asking you for a donation to access it.” In Rainbows is de zevende plaat van Radiohead, maar de eerste zonder een platencontract. Met Hail To The Thief uit 2003 had de band aan zijn contractverplichtingen met EMI voldaan. In Rainbows zal in december verkrijgbaar zijn als luxe ‘discbox’-editie, met twee cd’s, twee platen. De discbox zal 53 euro gaan kosten. Begin volgend jaar komt de plaat als reguliere cd uit. Bij welke platenmaatschappijen is nog niet bekend. (BBC)