de beste dvd’s van september

We Feed The World Regie: Erwin Wagenhofer 2005 (Filmfreaks) De gigantische voedselstroom die dagelijks over de wereld trekt wordt inzichtelijk gemaakt in deze nog lang nagalmende documentaire, die laat zien hoe bevreemdend de geïndustrialiseerde voedselproductie is geworden, en waarom strooizout meer waard is dan graan. We Feed The World Regie: Erwin Wagenhofer 2005 (Filmfreaks)

Bert Haanstra Compleet

Just Entertainment

Van bibberende jongetjes in het zwembad (De stem van het water) tot voorbij varende koeien in Fanfare: het complete oeuvre van Haanstra is nu op dvd verschenen. Ook het Nederlands Film Festival besteedt op dit moment aandacht aan de filmer en er toert een Haanstra-programma langs verschillende theaters. Bijna alle films op deze box (31 korte en lange films en documentaires) worden ingeleid door interviews met Haanstra en een ‘making of’ uit het televisiearchief van Beeld en Geluid.

Berlin Alexanderplatz: Remastered

Regie: Rainer Werner Fassbinder, 1980/2007 (Video/Film Express)

De langverwachte geremasterde versie van Berlin Alexanderplatz is onlangs op zes schijven uitgebracht, met als extra’s een setbezoek en veel informatie over de restauratie van deze kolossale tv-film over het Berlijn van het interbellum, dat Fassbinder als microkosmos heeft gefilmd, zonder een waardeoordeel te vellen.

Vincent Price-box, Edgar Allan Poe

MGM Home Entertainment

Gesoigneerde maniak Vincent Price staat garant voor een avondje ouderwets griezelen, waarbij hij als waanzinnige geleerde niet zelden eindigt in een vat met zuur uit zijn eigen laboratorium. MGM brengt deze maand een Vincent Price-box met The Abominable Dr. Phibes, Scream And Scream Again en Master Of The World, en alsof dat niet eng genoeg is, ook de Edgar Allan Poe-verfilmingen Fall Of The House Of Usher, Masque Of The Red Death, The Raven en Tales Of Terror.

Werner Herzog Box

A-Film Home Entertainment

De legendarische arbeidsrelatie tussen Werner Herzog en Klaus Kinski leverde vijf films op: de waanzin van Woyzeck, de machtswellust van Aguirre: The Wrath Of God, de bloeddorst van Nosferatu, de slavenhandel van Cobra Verde en de grootheidswaan van Fitzcarraldo. Met commentaartrack van Herzog.

We Feed The World

Regie: Erwin Wagenhofer

2005 (Filmfreaks)

De gigantische voedselstroom die dagelijks over de wereld trekt wordt inzichtelijk gemaakt in deze nog lang nagalmende documentaire, die laat zien hoe bevreemdend de geïndustrialiseerde voedselproductie is geworden, en waarom strooizout meer waard is dan graan.