Bestuur Enschede klassiek gekleed

De gemeenteraad en het college van B en W van Enschede poseerden gisteren in de Burgerzaal van het stadhuis in kleding uit de 18de eeuw. Oktober is in Enschede de Maand van de 18de eeuw. Een maand lang worden in de stad allerlei concerten, lezingen en activiteiten rond dit thema gehouden. De kleding, pruiken, rekwisieten en accessoires zijn geleverd door de Nationale Reisopera. Het uitzoeken van passende kledij was volgens de organisatie „een gigantische klus”.

De foto is samengesteld aan de hand van schilderijen uit de 18de eeuw, zoals De beeldenzaal van de Maatschappij Felix Meritis en Meisje met brief. De schilderijen zijn tot 6 januari te zien tijdens een expositie in het Rijksmuseum Twente, samen met het projectbureau Muziekkwartier organisator van het fotoschilderij.

Op symbolische wijze zijn in de foto speerpunten uit de toekomstvisie van Enschede in de foto verwerkt. Burgemeester Peter den Oudsten verbeeldt het thema ‘bekend en bemind’. De toekomstvisie Enschede 2020 is na afloop van de fotosessie, in normale kledij, besproken door de gemeenteraad. „De meeste politici waren blij dat ze de kleding weer uit mochten doen, want het is toch wel heel zwaar”, aldus Betsy Kok van Muziekkwartier. De foto wordt bewaard in het stadsarchief.