6 Stapelen

Statetris

www.mapmsg.com/games/statetris

Als je Tetris al verslavend vindt, probeer dan vooral Statetris niet. Werkt gegarandeerd werkvermijdend gedrag in de hand. Het spelletje lijkt heel simpel: net als bij Tetris moet je op tijd landen, staten, provincies of steden op de juiste plek op de kaart plaatsen en zo opstapelen. Europa in de makkelijke versie is inderdaad niet zo moeilijk, maar probeer Frankrijk of Japan eens, en dan in de moeilijkere uitvoering. Of South Carolina (waarom deze erbij staat is niet bekend). De gebieden dalen supersnel neer en je moet ze vaak ook nog eens roteren voordat ze de juiste plek bereiken. Probeer ze maar eens te herkennen: als Zuid-Limburg al een rare vorm heeft op z’n kop, moet je topografische kennis wel heel sterk zijn om de Bourgogne ondersteboven te herkennen. Zie Statetris vooral als een goede oefening, dan heeft het net verstreken uur toch nog enig nut gehad. (IdV)