5 Luisteren

Luister naar Ramsey Nasr Ramsey NASR.auteur,acteur. foto VINCENT MENTZEL/NRCH ==F/C==Antwerpen,14 april 2004 Mentzel, Vincent

Voordrachten van dichters

www.dichterbijdebezigebij.nl

Poëzievoordrachten zijn meestal niet echt bruisend. Ze duren eindeloos lang en de gemiddelde leeftijd van de bezoekers is over het algemeen behoorlijk hoog. Bovendien loop je ook nog eens het risico dat je in de pauze in een hoogdravende literaire discussie terechtkomt. Best lastig, als je er eigenlijk niet zo veel van af weet. Wil je toch dichters hun werk horen voordragen? Dan is dichterbijdebezigebij.nl van uitgeverij De Bezige Bij een goede manier. Op de site staat werk van bijna tachtig dichters. Van het meeste werk zijn geluidsfragmenten of video’s opgenomen. Zwaargewichten als Harry Mulisch, Hugo Claus en Gerard Reve, maar ook jongere dichters als Ramsey Nasr en Mustafa Stitou kun je beluisteren en bekijken. Handig is dat hun werk ook wordt toegelicht. Mocht je onverhoopt toch in een discussie terechtkomen, dan kom je in ieder geval een stuk beter beslagen ten ijs. (AvdP)