1 Combineren

Vlnr.: Tyra Banks + Jennifer Aniston; Christina Aguilera + Britney Spears; Marilyn Monroe + Christina Aguilera; George Bush + Tony Blair. www.morphthing.com foto-combinaties Vlnr.: Tyra Banks + Jennifer Aniston (foto); Christina Aguilera + Britney Spears; Marilyn Monroe + Christina Aguilera; George Bush + Tony Blair.

Personen mixen

www.morphthing.com

Benieuwd hoe de zoon of dochter van Christina Aguilera en haar man Jordan Bratman er uit zou kunnen zien? Of nog leuker: van jezelf en van Brad Pitt? Morph Thing is een toepassing waarbij je twee gelaatsfoto’s kunt combineren tot een derde. In een vingerknip maak je een grappige mashup van twee totaal verschillende personen. Zo kun je verrukkelijke combinaties construeren van Colin Farrell en David Beckham (Colin Beckham), van Keanu Reeves en Mel Gibson (Keanu Gibson) of van alle vier samen (Colid Geeves?). Op de website staat een hele reeks foto’s van beroemdheden, maar je kunt ook heel eenvoudig je eigen vakantiekiekjes (minstens 300 pixels) opladen. Voor de beste resultaten gebruik je foto’s waarbij je frontaal in de lens kijkt. Registreren met e-mailadres en wachtwoord is gratis en verplicht, maar daarna kun je ongebreideld genieten van de mogelijkheden van Morph Thing. Wat dacht je bijvoorbeeld van de schattige Gollum Potter of van de monstrueuze Osama Bin Hilton? Je kunt (aan de hand van tekstballonnetjes) je ontworpen morphs ook met elkaar laten praten. (EB)