Zeppelin cirkelt boven Rotterdam

Zeppelin cirkelt boven Rotterdam Rotterdam, 1 okt. Boven Rotterdam cirkelt sinds gisteren een 75 meter lange zeppelin. Het grootste luchtschip ter wereld hangt op circa driehonderd meter hoogte, en kwam gisterochtend aan vanuit Duitsland om de aandacht te vestigen op de opening van de N470, de provinciale weg tussen Zoetermeer en Rotterdam. Donderdag wijdt Rotterdam Airport een symposium aan de commerciële exploitatiemogelijkheden van de milieuvriendelijke zeppelin. In zijn vorige week gepresenteerde initiatiefnota Zeppelins in Rotterdam pleit raadslid Arno Bonte van GroenLinks voor de komst van een zeppelinstation in de Waalhaven. „Rotterdam heeft grote ambities om de uitstoot van kooldioxide fors terug te dringen”, stelt Bonte. „De zeppelin kan daarin een belangrijke rol spelen en bovendien hét icoon worden voor Rotterdam als duurzame stad.” De ballon is gevuld met helium en niet meer met uiterst brandbare waterstof, wat in de jaren dertig tot ongevallen leidde, zoals met de LZ 129 Hindenburg. Foto Walter Herfst Rotterdam, 30 september 2007 Zeppelin N470 komt aan in Rotterdam. Foto: Walter Herfst luchtvaart luchtschepen vliegvelden Herfst, Walter