Wat Vogue kan, kan Foxy ook

Afgelopen donderdag berichtten we over een omstreden reportage in het septembernummer van de Italiaanse Vogue. Onder de titel ‘Make Love Not War’ toont de veelgevraagde fotograaf Steven Meisel geënsceneerde modefoto’s die in Irak gemaakt lijken te zijn, te midden van Amerikaanse soldaten.

De foto hiernaast is zaterdag gemaakt tijdens de Kamasutrabeurs in Utrecht. Bezoekers konden als model poseren voor een van de komende nummers van het blad Foxy, de „playboy voor de gewone man”, aldus uitgever/hoofdredacteur Peter J. Muller. Meer dan honderdvijftig abonnees van het maandblad dienen op dit moment in Uruzgan. In de nieuwste Foxy heeft korporaal Gerard uit Uruzgan voortaan een column.

Op de foto Niels (20) en zijn vriendin Jennyfer (21) uit Erp (Noord-Brabant). Het toeval wil dat Niels zelf in juli naar Uruzgan gaat.

Bekijk de reportage in Vogue via nrc.nl

Bekijk de digitale versie van Foxy op www.foxymagazine.nl