Vredestroepen Darfur gedood

Bij een aanval op een legerbasis van de Afrikaanse Unie in de West-Soedanese regio Darfur, zijn twaalf militairen omgekomen. Vijftig worden nog vermist. Het is het ernstigste incident sinds militairen van de Afrikaanse Unie in 2003 naar Darfur kwamen voor een vredesmissie. De basis, in de stad Haskanita, werd zaterdagavond onder de voet gelopen door een groep van zeker duizend gewapende strijders. Onduidelijk is door wie de aanval werd uitgevoerd. Volgens bronnen binnen de Afrikaanse Unie (AU) zouden het opstandelingen zijn geweest van het Soedanese Bevrijdingsleger. „De AU is klem komen te zitten in een oorlog tussen opstandelingen en de regering”, aldus een officier van de AU. De VN werven op dit moment militairen voor een gemengde vredesmacht van de Afrikaanse Unie en de VN van in totaal 26.000 militairen om een einde te maken aan het geweld in Darfur. (AP, BBC)