Vierhonderdduizend bloempotten

Tweehonderduizend mensen waren vanmorgen vroeg naar het Tiananmenplein gekomen om de vlagceremonie bij te wonen waarmee de viering begon van de 58 ste verjaardag van de Volksrepubliek China. Ter gelegenheid van China’s nationale feestdag en het partijcongres dat begint op 15 oktober is het Plein versierd met 400,000 bloempotten waarin 130 soorten bloemen een bloemenzee

0013729ece6b086a886b04_1.jpg

100102_1.jpg

Tweehonderduizend mensen waren vanmorgen vroeg naar het Tiananmenplein gekomen om de vlagceremonie bij te wonen waarmee de viering begon van de 58 ste verjaardag van de Volksrepubliek China. Ter gelegenheid van China’s nationale feestdag en het partijcongres dat begint op 15 oktober is
het Plein versierd met 400,000 bloempotten waarin 130 soorten bloemen een bloemenzee vormen.
Het is de laatste 1 oktoberviering voor de opening van de Olympische spelen en daarom is er een replica van de Acropolis en een 9 meter hoge Olympische fakkel neergezet op het plein neergezet.
In Hong Kong reageerde men minder enthousiast.
Zeven demonstranten gingen onder leiding van de politieke activist Leung Kwok-hung de straat op om te protesteren tegen het bloedig neerslaan van de Tiananmen opstanden in 1989.
Zij hielden stil voor het gebouw waar een door de Chinese overheid georganiseerde receptie werd gehouden en verbrandden een portret van voormalig premier Li Peng, een van de hoofdverantwoordelijken van het bloedig neerslaan van de studentenopstand op het Plein van de Hemelse Vrede in 1989.