Twee miljoen euro voor ontevreden fans F1-race Japan

TOKIO, 1 okt. De directie van de Fuji Speedway zal ruim twee miljoen euro uitkeren aan ontevreden toeschouwers van de Formule 1-race die daar gisteren werd gehouden. Duizenden fans deden na afloop van de Grote Prijs van Japan hun beklag over het slechte uitzicht. Op de - speciaal voor de race -- opgezette tribunes was de race nauwelijks te volgen, omdat ze verkeerd gepositioneerd waren. ”Deze tijdelijke zitplaatsen zijn vlak voor de wedstrijd opgebouwd en we hadden te weinig tijd om de omstandigheden goed te controleren”, erkende de voorzitter van het vernieuwde circuit. Hij maakte bekend ruim 2 miljoen euro te hebben gereserveerd voor ontevreden racefans. Gisteren werd voor het eerst sinds 1977 een Formule 1-race in Fuji gehouden.

Verslag F1-race: pagina 16.