Televisie Voorkeur

Actualiteiten

EénVandaag. Reportage over de commerciële aspecten van Pink Ribbon als symbool voor de bestrijding van borstkanker, het grootste en hipste goede doel van dit moment. De winkels staan vol met Pink Ribbon producten en tientallen bedrijven gebruiken de roze lintjes als marketinginstrument. KPN en Samsung presenteren deze week zelfs de Pink Ribbon Lady Phone. Ned. 1, 18.20-18.45u.

Netwerk. De Utrechtse criminoloog Frank Bovenkerk pleit voor een actievere rol van de Marokkaanse gemeenschap bij de aanpak van loverboys, jongens die jonge, labiele meisjes inpalmen en ze vervolgens de prostitutie in lokken. Uit onderzoek blijkt dat rond de veertig procent van deze loverboys van Marokkaanse afkomst is. Verder een reportage over de opkomende Nederlandse wijnindustrie. Ned.2, 20.25-21.00u.

Nova. Verslag van het proces-Holleeder waarbij o.m. de moord op vastgoedhandelaar Willem Endstra ter sprake komt. Verder een reportage over vluchtelingen die zich bevinden in het grensgebied tussen Birma en Thailand. Ned. 2, 22.15-22.50u.

documentaire

Dokument: Dun (slot). Over eetstoornissen. De 29-jarige Polly telt calorieën in haar eten sinds haar elfde: als tiener neemt ze in haar lunchtrommeltje eetpillen mee naar school. Na een zelfmoordpoging komt ze terecht in een anorexiakliniek. Ned.2, 22.50-23.50u.

This world: Inside Shari’ah court. Documentaire over de rechtsgang in een islamitische rechtbank in Nigeria. Kan het systeem ook bij Britse rechtbanken worden toegepast, naast het bestaande rechtssysteem? BBC 2, 22.00-23.00u.

Midnight's grandchildren. Documentaire over drie jongeren die het gebied in India en Pakistan bezoeken waaruit hun families in 1947 moesten vluchten. BBc 2, 0.50-1.20u.

Informatief

Tegenlicht: De avonturen van Harry Holland: Terug naar Turkije. Documentaireserie met als hoofdpersonen vijf jonge mensen met een allochtone achtergrond en uiteenlopende functies in de Nederlandse krijgsmacht. Over identiteit , waarin het niet gaat over wie we zijn, maar over waar we zijn, en dan niet in geografische maar in cultuurfilosofische zin. Ned. 2, 20.55-21.48u.

Radar. Onder meer een onderzoek naar de kwaliteit van opticiens. Nederland is met Portugal het enige Europese land waar iedereen zich opticien mag noemen. Met als gevolg: de een verklaart je bijziend en de ander verziend. Verder banken hebben verwelkomen nieuwe klanten, maar laten die wel de hoogste hypotheekrente betalen. Ned. 1, 20.30-21.10u.

James May’s 20th century: Inventing the teenager. Over ontwikkelingen die de wereld in de 20ste eeuw ingrijpend veranderden: deze keer de ‘uitvinding’ van de teenager. BBC 2, 20.00-20.30u.

Praatprogramma

MAX & Loretta. Gast is acteur en regisseur Kees Brusse, met zijn karakteristieke stem ook als inspreker populair. Tegenwoordig woont hij in Australië, maar hij is even op bezoek in Nederland. Verder een reportage over internetgebruik. Ned. 2, 17.35-18.25u.

De wereld draait door. Gasten o.a. journalist en mediaondernemer Derk Sauer, de cabaretgroep De Vliegende Panters, pianist Jan Vayne en zanger/acteur Danny de Munk. Acteur Dragan Bakema is tafelheer van Claudia de Breij. Ned. 3, 19.30-20.25u.

Pauw & Witteman. Initiatiefnemer Frits Barend over de nieuwe de nieuwe televisiezender Het Gesprek, die deze week wordt gelanceerd en o.a. schrijver Tim Krabbé over zijn nieuwe roman Marte Jacobs. Ned. 1, 23.00-23.55u.

Kunst

Movie connections. Filmmagazine over internationaal succesvolle Britse films, met deze keer aandacht voor de film Lock, stock and two smoking barrels. Gesprekken met o.a de regisseur Guy Ritchie en enkele van de acteurs in de film. BBC 1, 23.35-0.15u.

Cinema.nl: Nederlands filmfestival 2007. Verslag van het Nederlands Film Festival in Utrecht, met dit keer ook speciale aandacht voor de filmproducent. Ned.2, 23.50-0.15u.

Amusement

De nieuwste show. Satirisch programma over actualiteiten. Ned. 3, 23.00-23.20u.

Sport

Holland Sport. Actuele sportshow met publiek. Gasten wielrenners Thomas Dekker en Michael Boogerd en bokser Raymond Joval. Ned.3, 20.25-21.30u.