Soms wat regen

De grens tussen zomer en herfst ligt de komende dagen in het midden van Europa. Op deze grens is niet alleen veel bewolking, maar er vallen ook fikse buien, soms met onweer en veel regen.

Ook in ons land overheerst de bewolking en valt er soms wat regen, maar de droge momenten zullen overheersen.

Vanavond en vannacht is het in het uiterste noorden droog. Elders valt af en toe wat regen. De intensiteit van de regen wordt allengs minder en de drogere perioden tussen alle regenvlagen door duren steeds langer.

De temperatuur daalt naar 9 graden in Groningen tot 12 graden in Zeeland. Morgen blijft de bewolking hardnekkig. De dikste bewolking bevindt zich boven het midden van het land. Daar valt soms nog wat regen of motregen.

In de loop van de middag vallen zowel in het noorden als uiterste zuiden van het land een paar gaten in het wolkendek en breekt de zon nog even door. Er waait een meest matige wind uit oost tot noordoost, kracht 3 tot 4.

Het wordt 15 of 16 graden, maar geholpen door wat zon kan het kwik in Limburg op 18 graden uitkomen.

De komende dagen gaat de temperatuur met een naar zuidwest draaiende wind nog wat omhoog. Met 17 tot 20 graden komen we iets boven de norm voor begin oktober uit. Vrijwel elke dag valt er wel ergens in het land wat regen of een bui, maar de zon kan ook even verrassend doorbreken.