Radio Voorkeur

Hoe?Zo! Wetenschapsprogramma, deze keer over waterecologie en de heldin van het Leids Ontzet in 1574, Magdalena Moons. Radio 5, 21.02-22.02u.

Kunststof. Lydia Rood over het kinderboekenweekgeschenk dat zij schreef: Kaloeha Dzong. Corijn Winters is een doodgewone jongen met weinig vrienden, maar achter de computer is hij een onverschrokken held. Radio 1, 19.04-20.04u.

Componist van de week. De Italiaanse componist Gian Francesco Malipiero (1882-1973) kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Zijn vader was pianist en dirigent, zijn opa operacomponist. De energieke Malipiero componeerde tot hoge leeftijd een enorm oeuvre bij elkaar, maar zijn meest toegankelijke werken schreef hij tussen zijn vijfendertigste en vijftigste. Radio 4, 19.30-20.00u.

Casa Luna. Gast is Derk Sauer, een van de initiatiefnemers van de nieuwe tv-zender Het Gesprek die deze week begint, een zender met 24 uur per dag lange gesprekken. Sauer praat verder over diepgang, lef en doorzettingsvermogen. Radio 1, 0.02-1.00u.