Overige films

Meet the Fockers (Jay Roach, 2004, VS). Vervolg op de komedie Meet the Parents (2000) waarin Dustin Hoffman en Barbra Streisand de flowerpower-ouders spelen van Ben Stiller, die het in het eerste deel aan de stok kregen met conservatieve schoonvader Robert De Niro. Alles wat dan mis kan gaan, gaat mis: vernedering wordt op vernedering gestapeld. Grootheden leveren plezierig acteergevecht. SBS6, 20.30-23.30u.

Ringu (Hideo Nakata, 1998, Japan). Psychologische griezelfilm over een dodelijke videoband: iedereen die ernaar kijkt sterft na zeven dagen. Tamelijk traditionele film leunt vooral op suggestie en inbeelding. Kreeg twee Amerikaanse remakes, met Naomi Watts. MTV, 22.05-23.50u.

The Andromeda Strain (Robert Wise, 1971, VS). Roman van Michael Crichton stond model voor sf-thriller waarin wetenschappers een per satelliet neergestort ruimtevirus proberen te bestrijden. BBC1, 0.55-3.00u.