Kasparov kandidaat verkiezingen 2008

Moskou, 1 OKT. De oppositiebeweging Het Andere Rusland heeft gisteren op zijn eerste landelijk congres voormalig wereldkampipioen schaken Garry Kasparov met overweldigende meerderheid gekozen als kandidaat voor de presidentsverkiezingen in maart 2008. Kasparov kreeg de stemmen van 379 van de 494 afgevaardigden afkomstig uit heel Rusland. Ook werd een lijst met 450 kandidaten vastgesteld voor de parlementsverkiezingen in december. Op de eerste drie plaatsen van deze kieslijst staan behalve Kasparov ook schrijver Eduard Limonov en oud-directeur van de Centrale Bank Gerasjenko. Maar waarschijnlijk kan Het Andere Rusland niet aan de parlementsverkiezingen meedoen omdat de beweging niet genoeg aanhangers heeft om zich te kunnen laten registreren als politieke partij.