‘Iron Man’ breekt record

American football-speler Brett Favre van Green Bay Packers heeft vannacht voor een unieke prestatie gezorgd door in de wedstrijd met de Minnesota Vikings zijn 421ste en 422ste touchdown te scoren. De quarterback, de spelverdeler die teamgenoten met passes van scoringsmogelijkheden voorziet, brak het record van legende Dan Marino (420 touchdowns).

Favre is een van de populairste spelers in de Amerikaanse profcompetitie NFL. Hij schudde zijn imago als feestganger van zich af, overwon letsel dat hij opliep bij een zwaar auto-ongeluk en gaf toe verslaafd te zijn geweest aan pijnstillers, die hij nodig had om elke week te kunnen spelen. De ‘Iron Man’ wordt geroemd om zijn schijnbaar zorgeloze houding, doorzettingsvermogen en fluwelen pass.

Vannacht wist de 37-jarige Favre twee voltooide voorwaarste passes te werpen met zijn intussen haperende gooiarm. „Ik hoop slechts te worden herinnerd als iemand die gewoon veel wedstrijden heeft gewonnen”, zei hij zelf bescheiden na afloop.