Internationals raken geblesseerd bij hun club

Twee internationals van het Nederlands elftal zijn in het weekeinde bij hun buitenlandse clubs geblesseerd geraakt. Het zijn aanvoerder Edwin van der Sar (Manchester United) en pinchhitter Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic). Het is nog onduidelijk of het duo tijdig hersteld is voor de komende EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal tegen Roemenië (13 oktober) en Slovenië (17 oktober). Van de Sar mist morgen in elk geval de thuiswedstrijd in de Champions League tegen AS Roma.

De Nederlandse recordinternational raakte zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Birmingham City (1-0) geblesseerd aan zijn teen. Hij ondergaat in het ziekenhuis een scan om vast te stellen wat er precies mis is.

„Edwin heeft een probleem met zijn voet”, zei United-manager Alex Ferguson. „Om een man met zoveel ervaring te missen, is zorgelijk. Maar gelukkig hebben we in Tomasz Kuszczak een zeer bekwame vervanger achter de hand. Ik ben blij met een reservekeeper die zo goed is.”

Aanvaller Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic) viel zaterdag met een dijbeenblessure uit in de wedstrijd tegen Dundee United (3-0). Hij mist waarschijnlijk het duel met titelhouder AC Milan, woensdag in de Champions League.

Komende vrijdag maakt bondscoach Marco van Basten zijn selectie bekend voor het duel met Roemenië. In zijn voorlopige selectie heeft hij Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord) en Boy Waterman (AZ) als alternatieven achter de hand voor het verdedigen van het doel.

In Duitsland kampt nog een Nederlander met teenproblemen. Bayern München-middenvelder Mark van Bommel laat vandaag röntgenfoto’s nemen. Of de oud-international donderdag mee kan spelen in het UEFA-Cupduel met het Portugese Belenenses is onzeker. Bayern, dat in de Bundesliga van Bayer Leverkusen won en fier koploper is, moet mogelijk ook Miroslav Klose (knie) en Oliver Kahn (elleboog) missen. (ANP)