Grote Duitse prijs voor Ceal Floyer

Berlijn, 1 okt. De Brits-Pakistaanse beeldhouwster Ceal Floyer (39) heeft de Duitse Prijs van de Nationalgalerie voor Jonge Kunst 2007 gewonnen, een prestigieuze prijs van 50.000 euro voor moderne kunst. Floyer was een van de vier genomineerden. Zij kreeg de prijs voor haar werk Scale, een akoestische trap van vierentwintig treden bestaande uit luidsprekerboxen. De jury zei over haar werk: ”Vanuit een eenvoudig en tegelijk precies uitgangspunt - een trap - lukt het Ceal Floyer een resultaat te bereiken van hoge complexiteit”. Floyer zei onlangs dat er geen diepere bedoeling achter haar trap moest worden gezocht. ”Het is een minimaal object met een geluidseffect - meer niet”. De overige genomineerden waren de Mexicaan Damián Ortega, de Brits-Duitse Timo Sehgal en de Duitse Jeanne Faust.