EU-ministers praten over internetlijst met vermiste kinderen

LISSABON. Een lijst van alle vermiste kinderen uit de Europese Unie op internet. Dat is een van de ideeën waar minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) morgen in Lissabon over spreekt met collega`s uit andere EU-landen. De lijst is bedoeld om de opsporing te vergemakkelijken. Alle burgers die wellicht informatie hebben over een vermist kind kunnen op basis van die lijst in actie komen. De autoriteiten uit de 27 EU-landen stellen de lijst samen. Het idee is een vervolg op het nieuwe Europese telefoonnummer 11 60 00 voor het opgeven van vermiste en seksueel misbruikte kinderen. Huidig EU-voorzitter Portugal, waar dit voorjaar de Britse peuter Maddie is verdwenen, wil vooruit met een EU-alarmsysteem voor vermiste kinderen. Gegevens van kinderen komen dan op drukbezochte plaatsen te hangen. Ook Frankrijk dringt hierop aan, na het succes van het eigen `Alerte Enlèvement`.