De seksuele moraal

Minister Plasterk wil jongeren leren weerbaar te zijn tegen seksueel geweld, bijvoorbeeld via internet, muziekzenders en tv. In de Emancipatienota 2008-2011 schrijft de minister dat jongeren moeten leren meisjes en vrouwen niet alleen als lustobject te zien. Bezoekers van nrc.nl/discussie reageren als volgt:

Voorlichting is goed

Ooit viel tijdens een gesprek het woord ‘Breezer hoertje’. Het staat voor een moeilijk te begrijpen seksuele omgang tussen vaak heel jonge mensen. Een zekere voorlichting is misschien wel goed in een maatschappij waarin we denken dat we, door de emancipatie, weten hoe het hoort.

Rene Gerritsma

Hij begrijpt het

Eindelijk een minister die het begrijpt. Het is de hoogste tijd voor een sluitende aanpak: schooluniform, lichamelijke tuchtiging, sluiting van drugsshops, verplichte activiteiten voor hangjongeren en andere hopelozen, minimumstraffen, verwijdering van MTV en dat soort vunzigheid van de buis.

John de Winter

Discussieer mee op nrc.nl/discussie

Lees de nota op www.minocw.nl