7 Creatief doen

Handig. De Fliegenfilter.

Gedachte-experimenten

tinyurl.com/2tgx7o

Een tennisbal doormidden zagen en beide helften aan een halve cirkel van staal bevestigen, op je hoofd zetten en het lawaai vergeten. Vier voorkanten van cd-doosjes en één achterkant aan elkaar fröbelen om met dit minikastje een ontkiemend zaadje te beschermen. Wat kan je allemaal doen met een paraplu? Het team van grafisch ontwerpbureau Atelier V uit Zwitserland komt met 7 mogelijkheden: van kapmantel tot kroonluchter. Voor de ontwerpers is ‘Entdenken’ een gedachte-experiment om creativiteit en groepsgevoel te versterken. Voor de sitebezoeker is het een verzameling vrolijkmakende foto’s van verrassend handige toepassingen van alledaagse voorwerpen. Van de eerste dertig ideeën is een fotoboek samengesteld Umdenken getiteld. Te koop via de site (15 euro incl. verzendkosten). Voorop staat een fopspeen waarbij het voorste deel vervangen is door een cactus. Een beeld dat je voelt in je mond. (CJ)

Met bijdragen van Olga van Ditzhuijzen, Titia Ketelaar en Carola Janssen