6 Draaien maar

Zinloos, maar oh wat leuk.

Caleidoscoop maken

www.zefrank.com/byokal/kal2.htmlwww.zefrank.com/dtoy_vs_byokal

Dat is lang geleden! In een lege keukenrol stop je zaadjes en een spiegeltje voor een psychedelisch kijkdoosje: de caleidoscoop. Natuurlijk kan dit ook online: op een subpagina van zefrank.com sleep je gekleurde figuurtjes in een grote donkere cirkel. Een radarachtig ding draait er gestaag overheen en op het scherm ernaast zie je het resultaat van je minieme toevoeging. Een symfonie van symmetrie en bewegende lijnen geven een haast zen-achtige bevrediging. Op eerstgenoemde pagina kun je met statische stippen en strepen losgaan, op de tweede zijn dynamische functies toegevoegd: teken zelf figuren en kijk hoe het uitpakt in de caleidoscoop. Te zinloos voor woorden, maar oh wat verslavend en wat ben je creatief bezig! De kunstwerkjes kunnen niet worden opgeslagen, maar dat is toch helemaal niet nodig: het is gewoon leuk. Voor even. (OvD)