5 Vermaken

Over olijfgolf enzo

Hotelhobby’s

Leuke bezigheden voor in je hotelkamer, Marcus Weeks, uitgeverij Tirion, 144 pagina’s, 9,95 euro

Iedereen die regelmatig voor zijn werk in hotels slaapt, kent het gevoel. In eerste instantie voel je nog een soort opwinding (waar slaap ik nu weer?), gevolgd door een ernstig déjà vu (oh, weer een bed met bordeauxrode sprei), dan wat heen en weer gezap tussen de televisiekanalen en uiteindelijk verveling. Marcus Weeks bedacht een oplossing. Oftewel: hoe maak je uit je handdoeken een knuffeldier, of uit de zeep een beeldhouwwerk? Weeks maakte een boekje met bovenstaande en andere hotelhobby’s. Het is een ideaal cadeautje voor ervaren hotelgangers. Zoals voor diegene die in iets duurdere hotels mag logeren (en dus de minibar plus roomservice heeft): olijfgolf en roomservicememory. De leukste en meteen gevaarlijkste hobby in het boekje is wel de indoor free running: bouw uit de meubels je eigen hindernisbaan. (TK)