1 Bedekken

Helemaal nep: hippe krullen onder stoere petten.

Hoeden, pruiken, sjaals

www.hoofdzakengids.nl

Wat doe je als je als vrouw kaal wordt? Heel soms blootshoofd door de wereld gaan, maar dat vraagt moed en energie. Daar komt nog de praktische kant bij: kaal is koud in de winter en kwetsbaar in de zomer en je stoot veel sneller je hoofd (want haar functioneert als voelsprieten). Iets op je hoofd is de oplossing. Maar waar begint je zoektocht? Mariëlle van der Pers werd in september 2006 geconfronteerd met die vraag toen ze haar haar verloor na chemotherapie. Flink speuren leverde veelsoortige antwoorden op. Mariëlles vriendin Marion Dieleman bedacht hoofdzakengids.nl, om andere vrouwen die moeite te besparen door alle oplossingen voor kaalhoofdigheid te verzamelen. Tijdens Prinsjesdag-hoedjesdag en dus vlak voor oktober-borstkankermaand, ging hun Hoofdzakengids de lucht in. Met een onderverdeling naar soort (hoeden, petten en baretten bij elkaar, naast sjaals, hoofddoekjes, bandana’s, pruiken en haarstukjes) kan iedere vrouw met haarverlies snel hoofdbedekking vinden. Maar ook voor wie ‘gewoon’ op zoek is naar een warme of mooie hoed, is de site een prima startpunt. (CJ)

Rectificatie / Gerectificeerd

Foto-onderschrift

Op Vanavond Thuis (1 oktober, pagina 33) stond niet vermeld dat de foto met de pruiken, bij het stuk over hoofdzakengids.nl, afkomstig was van het Amsterdamse bedrijf Toupim.