Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

Nominaties NS Publieksprijs 2007 bekendgemaakt

AMSTERDAM, 3 sept. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft gisteren de nominaties voor de NS Publieksprijs 2007 bekendgemaakt op het boekenevenement Manuscripta. Het gaat om De wandelaar van Adriaan van Dis, Tirza van Arnon Grunberg, De weduwnaar van Kluun, Het zijn net mensen van Joris Luyendijk, Close-up van Esther Verhoef en Het laatste offer van Simone van der Vlugt. Boekverkopers en bibliotheekmedewerkers kozen de boeken uit de fictieliteratuur die het afgelopen jaar het populairst was. Het publiek kan tot en met 11 oktober stemmen op www.nspublieksprijs.nl. De winnaar wordt op 16 oktober bekendgemaakt en krijgt een sculptuur van Jeroen Henneman en 7500 euro.