Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

Uitgever Atlas neemt Plataan over

Uitgever Atlas neemt Plataan over

Door onze kunstredactie

Amsterdam, 27 aug. De Zutphense uitgeverij Plataan wordt overgenomen door Atlas. Plataan, tien jaar geleden opgericht, boekte succes met de bestseller De tranen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer, waarvan meer dan 200 duizend exemplaren werden verkocht. Volgens uitgever Ine Soepnel maakte de groei van het bedrijf het noodzakelijk om aansluiting te zoeken bij een grotere partner. Plataan geeft literaire non-fictie uit, veelal geschreven door journalisten, zoals Margalith Kleijwegt en Bram van Splunteren. Atlas (uitgever van onder anderen Geert Mak en Frank Westerman) geldt als de belangrijkste Nederlandse uitgever van hetzelfde genre.

Rectificatie / Gerectificeerd

Judith Koelemeijer

In het bericht Uitgever Atlas neemt Plataan over (27 augustus, pagina 9) wordt het boek De tranen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer genoemd. De juiste titel is Het zwijgen van Maria Zachea.