Premier Soro van Ivoorkust overleeft raketaanslag

ABIDJAN, 30 juni. Onbekenden hebben gisteren het vliegtuig van de Ivoriaanse premier Guillaume Soro beschoten met raketten. Soro bleef ongedeerd, vier medewerkers kwamen om. Het incident vond plaats kort na landing op de luchthaven van de rebellenhoofdstad Bouaké. De 35-jarige Soro is leider van de rebellenbeweging die sinds 2002 de noordelijke helft van Ivoorkust bezet houdt. Hij werd benoemd tot premier nadat hij in maart een vredesakkoord met president Laurent Gbagbo had gesloten. Zijn benoeming is omstreden onder aanhangers van de rebellenbeweging, die Gbagbo middels een staatsgreep probeerde te verjagen. Volgens het akkoord moeten de rebellen dit jaar ontwapenen. In het West-Afrikaanse land zijn zo'n tienduizend VN-soldaten gestationeerd.