Krajicek overtuigend verder op Wimbledon

Michaëlla Krajicek heeft zich gisteren overtuigend geplaatst voor de derde ronde van Wimbledon. De Nederlandse tennisster won haar partij tegen de Engelse Katie O’Brien met grote cijfers: 6-0 en 6-1. In de volgende ronde komt zij uit tegen de als achtste geplaatste Anna Tsjakvetadze. De Russische winnares van het grastoernooi in Rosmalen won gisteren in twee sets van de Wit-Russische Tatiana Poetsjek.

Krajicek had niet verwacht dat het tegen O’Brien zo soepel zou gaan, zei ze na afloop van de partij. „Ik ken het meisje niet, maar ze had in de eerste ronde toch van de nummer 104 van de wereld (De Duitse Sandra Klösel, red.) gewonnen. Dus ik ging ervan uit dat het een moeilijke partij zou worden.” Volgens de Nederlandse was haar tegenstandster bevangen door zenuwen. „En ik maakte het haar natuurlijk ook lastig omdat ik zo goed serveerde.”

De Engelse nummer één slaagde er nauwelijks in punten op de servicegame van Krajicek te maken. Mede dankzij de vele afzwaaiers van O’Brien kon de 18-jarige Nederlandse haar opponent voortdurend breken. Zelf kreeg zij ook een breekpunt tegen, in de vijfde game van de eerste set. Maar dat wist zij met een mooie ‘winner’ langs de lijn in gamewinst om te zetten. Ze sloot de partij in stijl af met een ace van 180 kilometer per uur.

Krajicek verwacht in haar volgende partij tegen Tsjakvetadze, de nummer zeven van de wereld, heel wat meer tegenstand. „Ze is een van de meest getalenteerde tennissters in het circuit. Een solide en goede speelster. Het zal lastig worden, maar niet onmogelijk. Ik heb eerder van toptien speelsters gewonnen, dus ik weet hoe het voelt. Zo lang ik agressief speel en mijn eigen servicegames behoud, maak ik kansen.”

Ook titelverdediger Roger Federer, Maria Sjarapova, Amélie Mauresmo, Lleyton Hewitt en Venus Williams plaatsten zich gisteren voor de derde ronde van Wimbledon. Federer, die in de volgende ronde Marat Safin treft, had weinig moeite met het Argentijnse talent Juan Martin del Potro: 6-2, 7-5 en 6-1. En de winnares van vorig jaar, Amélie Mauresmo, gunde haar Oostenrijkse tegenstandster Yvonne Meusburger slechts drie sets: 6-1 en 6-2. Zij komt nu uit tegen de Italiaanse Mara Santangelo.

Volg het toernooi op www.wimbledon.org