Geschorste Petacchi dreigt Tour te missen

MILAAN. Het is onzeker of wielrenner Alessandro Petacchi kan meedoen aan de Ronde van Frankrijk. Conform de ethische code die geldt voor wielerploegen uit de ProTour, heeft Milram de Italiaanse topsprinter gisteren voorlopig geschorst De Italiaan bleek in de recente Ronde van Italië te veel salbutamol in het lichaam te hebben. Petacchi heeft volgens Milram toestemming dit anti-astmamiddel te gebruiken, maar zijn waarde zat volgens de Nederlandse teammanager Gerrie van Gerwen net boven de toegestane grens. Ook de Italiaanse wielrenner Danilo Di Luca, onder andere winnaar van de Giro, wordt steeds meer in het nauw gedreven door dopingverdenkingen. Gisteren werd bekend dat hij zich op 5 juli moet verantwoorden bij de anti-doping aanklager van het Italiaans olympisch comité CONI vanwege zijn connecties met een van doping verdachte arts.