Televisie Overige films

Shall We Dance (Peter Chelsom, 2004, VS). Hollywood-remake van de Japanse film Dansu Wo Shimasho Ka van Masayuki Suo (1996). In Japan is dansen in het openbaar niet geaccepteerd. Suo’s film is het verhaal van een ogenschijnlijk gelukkig getrouwde zakenman, vader van een dochter, voor wie de danswereld gelijk staat aan zonde en overspel. In de Amerikaanse versie, met Richard Gere in de hoofdrol en Jennifer Lopez als bekoorlijke danslerares, ontbreekt het aspect van dans als maatschappelijk taboe. Geres vrouw (een weemoedige Susan Sarandon) komt via een louche detective achter het verborgen leven van haar echtgenoot, die ondertussen tot een volleerd wedstrijddanser is uitgegroeid. Geres verscheurdheid tussen twee werelden, die van de dans en het huwelijk, lost aan het eind op: een happy end. Net5, 20.30-22.30u.

Punchline (David Seltzer, 1988, VS). Bitterzoete komedie over het milieu der stand-upcomedians volgt de eerste schreden op van gesjeesde student Tom Hanks en de ambitieuze huisvrouw Sally Field. Hun spel is beter dan het scenario. RTL7, 20.30-22.55u.

Hard To Kill (Bruce Malmuth, 1990, VS). Tweede actiefilm van mannetjesputter Steven Seagal. Na een coma van jaren breekt hij met sadistisch genoegen de botten van de schurken die destijds zijn familie aan mootjes schoten. Met Kelly Le Brock als verpleegster. Veronica, 22.05-23.55u.

Angie (Martin Lagestee, 1993, Nederland). Vrijwel vergeten productie, eertijds geafficheerd als een ‘brutale actiefilm voor jongeren onder de vijfentwintig’ maar in deze krant afgeserveerd als ‘trage, onbeholpen geregisseerde, onhandig gedraaide en tergend taai gemonteerde film vol wezenloze dialogen.’ Drie kleine criminelen - Annemarie Röttgering, Daniël Boissevain en Hidde Schols - belanden in het iets heftiger criminele milieu van Derek de Lint. Bijrollen van Jack Wouterse en Tygo Gernandt. Veronica, 23.55-1.40u.