Radio Voorkeur

Desmet live. Ondernemer Eckart Wintzen bouwde in de jaren tachtig het Bureau voor Systeem Ontwikkeling (BSO) uit tot een multinational met vestigingen in 20 landen en 10.000 medewerkers. Hij ontwikkelde daarbij een bijzondere bedrijfsfilosofie, die hij heeft neergeschreven in zijn boek Eckart’s Notes. Popria Cures viert de tachtigste verjaardag van Harry Mulisch met de uitgave Bestrijd het leed dat Mulisch heet: een bloemlezing van anti-Mulisch artikelen. Journalist Willem Middelkoop vertelt over zijn boek Als de dollar valt. Drie nieuwe Kamerleden komen over hun ervaringen vertellen: Mariko Peters (GroenLinks), Brigitte van der Burg (VVD) en Sharon Gertshuizen (SP). Radio 5, 18.05 - 19.50u.

Kunststof. De Indonesische tv-kok en zanger Lonny Gerungan vertelt over zijn nieuwe basiskookboek voor de Indonesische keuken met stap-voor-stapfoto’s. Radio 1, 19.04-20.00u.

Casa Luna. Stan Meuwese stopt als directeur van Defence for Children International Nederland. Hij praat over de bescherming en promotie van de rechten van kinderen. Radio 1, 0.02-1.00u.