Pierre Herinne: ploegarts Vanmol diende doping toe

Rotterdam, 28 juni. ”Yvan Vanmol, de huidige ploegdokter van Quick Step-Innergetic, prepareerde begin jaren negentig profrenners met anabolica en groeihormoon.” Dat zegt oud-profwielrenner Pierre Herinne (38), een van de kopstukken van het dopingnetwerk dat twee weken geleden in Kortrijk werd opgerold. Gerechtelijke bronnen bevestigden in De Standaard dat Herinne dit heeft verklaard. De oud-renner volgde naar eigen zeggen begin jaren negentig een dopingkuur bij Vanmol, toen ploegarts bij GB/MG waar onder anderen Johan Museeuw reed. Herinne maakte deel uit van de Lotto-ploeg, die geen eigen arts had. Vanmol zelf gaf gisteren aan De Standaard toe dat Herinne begin jaren negentig zijn patiënt was. ”Maar ik heb hem zeker geen verboden producten voorgeschreven. Wat hij daarover zegt, is zijn zaak”, aldus Vanmol. De zaak is inmiddels verjaard.