Nederlandse bij hoorzitting Senaat VS

Een hoorzitting in de Senaat Washington. Een hoorzitting van het comité voor binnenlandse veiligheid en regeringszaken van de Amerikaanse Senaat, gisteravond. Europese experts presenteren het rapport Violent Islamist Extremism: the European Experience over gewelddadig moslimextremisme. Plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Lidewijde Ongering geeft namens de Nederlandse regering een overzicht van de situatie in Nederland. Ook gehoord werden de Franse onderzoeksrechter Jean-Louis Bruguiere, Marc Sageman, onderzoeker en adviseur en Lynn Martin en Farooq Kathwari, beiden van de Amerikaanse Taskforce voor het betrekken van Amerikaanse moslims bij de maatschappij. Een vredesactiviste wist het zwaarbeveiligde Capitool binnen te dringen. Foto AFP, Karen Bleier A Code Pink peace analyst flashes the V-sign behind (from L-R) Jean-Louis Bruguiere, first vice president, Investigating Magistrate from France; Lidewijde Ongering, deputy national coordinator for counterterrorism, Ministry of Justice, from the Netherlands; Marc Sageman, principal, Sageman Consulting, LLC; and Lynn Martin and Farooq Kathwari, co-chairman of the Task Force for Muslim American Civic and Political Engagement, Chicago Council on Global Affairs, testify 27 June, 2007 before the US Senate Homeland Security and Governmental Affairs Committee on Capitol Hill in Washington, DC. The committee listened to testimony on "Violent Islamist Extremism: The European Experience." AFP PHOTO/Karen BLEIER
Een hoorzitting in de Senaat Washington. Een hoorzitting van het comité voor binnenlandse veiligheid en regeringszaken van de Amerikaanse Senaat, gisteravond. Europese experts presenteren het rapport Violent Islamist Extremism: the European Experience over gewelddadig moslimextremisme. Plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Lidewijde Ongering geeft namens de Nederlandse regering een overzicht van de situatie in Nederland. Ook gehoord werden de Franse onderzoeksrechter Jean-Louis Bruguiere, Marc Sageman, onderzoeker en adviseur en Lynn Martin en Farooq Kathwari, beiden van de Amerikaanse Taskforce voor het betrekken van Amerikaanse moslims bij de maatschappij. Een vredesactiviste wist het zwaarbeveiligde Capitool binnen te dringen. Foto AFP, Karen Bleier A Code Pink peace analyst flashes the V-sign behind (from L-R) Jean-Louis Bruguiere, first vice president, Investigating Magistrate from France; Lidewijde Ongering, deputy national coordinator for counterterrorism, Ministry of Justice, from the Netherlands; Marc Sageman, principal, Sageman Consulting, LLC; and Lynn Martin and Farooq Kathwari, co-chairman of the Task Force for Muslim American Civic and Political Engagement, Chicago Council on Global Affairs, testify 27 June, 2007 before the US Senate Homeland Security and Governmental Affairs Committee on Capitol Hill in Washington, DC. The committee listened to testimony on "Violent Islamist Extremism: The European Experience." AFP PHOTO/Karen BLEIER AFP