Festival Bospop adopteert een bos

WEERT. Bluesrockfestival Bospop heeft een stuk bos van het Limburgs Landschap bij Weert geadopteerd om de CO2-uitstoot van dit tweedaagse festival te compenseren. Bospop heeft een overeenkomst gesloten met het Nationaal Groenfonds voor de aankoop van een boscertificaat. Dit is een document waarop is vermeld hoeveel CO2 is vastgelegd in nieuw bos. De organisatie heeft uitgerekend dat Bospop goed is voor 115 ton CO2-uitstoot. Dit wordt op 7 en 8 juli geproduceerd door de bezoekers en artiesten die per auto of vliegtuig naar Bospop komen. Maar ook door de aggregaten die op het festivalterrein staan. Bospop adopteert een stuk bos in natuurgebied de Roeventerpeel. Het festival heeft plaats op 7 en 8 juli. Onder anderen Paul Rodgers, John Mayall, Gary Moore John Foggerty zullen optreden.