Vriendelijke, intrigerende hiphop voor op het terras

cd hip hop Sa-Ra: The Hollywood Recordings Babygrande ****-
cd hip hop Sa-Ra: The Hollywood Recordings Babygrande ****-

cd hip hop

Sa-Ra: The Hollywood Recordings

Babygrande

Sa-Ra is een samenwerkingsverband van producers uit L.A. die individueel al wat potjes hebben gebroken en die als trio een hiphopvariant maken die meer doet verlangen naar een ijskoud glas rosé dan naar pronkerige patserchampagne van tien dollar per centiliter. Het is vriendelijke hiphop en r&b voor op het terras en veel nummers gaan over mooie meisjes en de leuke dingen die je allemaal met mooie meisjes kunt doen, want het is tenslotte hoog tijd voor de zomer en over racisme, armoede en andere maatschappelijke ellende kunnen we ons in de winter wel weer druk gaan maken.

Echt goed rappen en zingen kunnen de drie leden van Sa-Ra niet maar prominente gasten als soulzanger Bilal, zangeres Erykah Badu en rappers Kurupt en Talib Kweli maken dat meer dan goed. De eigen vocalen mogen niet hoogstaand zijn, ze zijn wel op een P-Funk-achtige wijze aanstekelijk los en vrolijk. Voorop staan de producties op dit album waarvan sommige nummers al een flinke tijd geleden als single uitkwamen. De drums zijn levendig, de baslijnen ademen en de composities hebben steeds iets raars en onverwachts in deze uit echte muziekinstrumenten opgetrokken warme en luchtige geluidscollages.

Met schmierende falsetzang, haperende elektronische funk, brommende bassen, kitscherige jarentachtigmelodietjes en hypnotiserend galmende geluiden, maakt Sa-Ra ietwat vreemde maar zeker ook intrigerende hiphop en r&b. Zonderling, zwoel en zomers.