Vrouw op station doodgeschoten

Bij een schietincident op het NS-station in Alkmaar is gistermorgen een 24-jarige vrouw uit Alkmaar neergeschoten door een 28-jarige man. De man schoot zichzelf na het incident in het hoofd, werd zwaargewond afgevoerd en overleed later in het ziekenhuis. De Turkse man en de vrouw hebben volgens de politie een relatie met elkaar gehad. De vrouw is volgens ooggetuigen geraakt door drie kogels, twee in de rug en één in haar hoofd.

Uit het onderzoek komt volgens de politie naar voren dat de aanleiding voor het schietincident vermoedelijk in de relationele sfeer ligt. Voor RTV Noord-Holland zei Joe de Goeij, advocaat van de familie, dat de vrouw al maanden werd gestalkt door de dader, van wie ze een half jaar geleden is gescheiden. Hij zou haar met de dood hebben bedreigd en volgens de advocaat is daar „vele malen aangifte van gedaan en daar is niks mee gedaan”. De politie wil niet op deze beschuldigingen reageren. (NRC)