Radio Voorkeur

Kunststof. Gast is Hennah Draaibaar, correspondente voor de NOS in Suriname en programmamaker voor de Surinaamse televisie, waar ze het Jeugdjournaal initieerde en het Lagerhuis voor jongeren presenteerde. Ze vertelt over haar eerste boek Paramaribo - stad van harmonische tegenstellingen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Desmet live: Theodoor Holmans mooiste interviews. Gesprek met Kester Freriks, schrijver en literair recensent, over Nobelprijswinnaar Luigi Pirandello (1867-1936) en één van zijn beroemdste toneelstukken Zes personages op zoek naar een schrijver met als thema de menselijke identiteit. Verder een gesprek met Gerard Groeneveld n.a.v. zijn boek Anton Mussert. Nagelaten bekentenissen. Verantwoording en celbrieven van de NSB -leider. Filosofe Stine Jensen, schrijver Stephan Sanders historica Amanda Kluveld vragen zich af of kunst mensen moet verheffen. Radio 5, 18.05-19.50u.

Casa Luna. Gesprek met actievoerder en SP-lid Krista van Velzen over clusterbommen, actievoeren en de combinatie daarvan met het Tweede Kamerwerk. Radio 1, 0.02-1.00u.