5 verbaal geweld

‘Mishugena!’ (‘engerd’ in Jiddisch)
‘Mishugena!’ (‘engerd’ in Jiddisch)

Scheldwoorden

www.youswear.com

De vakantie komt er aan, en dat betekent dat we binnenkort met z’n allen weer uitzwermen naar exotische en onbekende gebieden, waar uiteraard geen Nederlands wordt gesproken. Waarschijnlijk beschik je wel over zo’n handige reisgids waar standaarduitdrukkingen al netjes voor je vertaald staan. Maar wanneer je iemand de huid vol wil schelden, schiet die reisgids vaak te kort. Voor dergelijke problemen biedt de site youswear.com een oplossing. Daar leer je dat je vervelende Cyprioten kunt afschepen met de magische woorden ‘Asiktir pou thame’. Of dat je maar beter heel kwaad wordt wanneer men in Egypte ‘Omak Sharmoota’ naar je roept. Op youswear.com staan vloeken en scheldwoorden in maar liefst 140 talen, die je natuurlijk niet allemaal hoeft te gebruiken. Wanneer het je te veel wordt, kan je eens kijken op de site van de bond tégen het vloeken. (TB)