Televisie Overige films

Double Trouble (Enzo B. Clucher, 1984, Italië/VS). Melige knokkomedie met Bud Spencer en Terence Hill die tijdelijk de plaats innemen van twee puissant rijke, door de onderwereld bedreigde industriëlen in Rio. Tien, 9.05-10.55u.

Return from Witch Mountain (John Hough, 1978, VS). Vervolg op Escape to Witch Mountain. Twee paranormaal begaafde kinderen worden belaagd door de schurken Christopher Lee en Bette Davis. België 1, 14.10-15.45u.

Min sosters born / De kinderen van mijn zus (Tomas Villum Jesnen, 2001, Denemarken). Deense familiekomedie waarin een kinderpsychiater zich een paar weken over vijf neefjes en nichtjes ontfermt. Loopt uit de hand. Ned.3, 15.00-16.10u.

The Rocketeer (Joe Johnston, 1991, VS). Op stripboek gebaseerde avonturenfilm over door schurk Timothy Dalton belaagde stuntvlieger Bill Campbell in de jaren dertig. Tien, 16.25-18.30u.

The Bourne Supremacy (Paul Greengrass, 2004, VS/Duitsland). Hectische actiefilm is vervolg op The Bourne Identity en voert andermaal Ludlums aan geheugenverlies lijdende held Jason Bourne (Matt Damon) ten tonele. RTL4, 20.00-22.00u.

Waterworld (Kevin Reynolds, 1995, VS). Met kieuwen uitgeruste Kevin Kostner is de held in een duur spektakel over een verre, gruwelijke toekomst, wanneer de poolkappen gesmolten zijn en de wereld onder water staat. Bad guy Dennis Hopper is de aanvoerder van soort nautische Hells Angels. Veronica, 20.30-23.00u.

Jack and Sarah (Tim Sullivan, 1995, Engeland/Frankrijk). Kruising tussen Four Weddings and a Funeral en Three Men and a Baby stampt met zevenmijlslaarzen door plot over weduwnaar (Richard E. Grant) met baby die beseft dat zij verzorging behoeft. Net5, 20.30-22.35u.

The Faculty (Robert Rodriguez, 1998, VS). Science-fiction/horrorfilm verwijst ironisch naar talloze genre-genoten. Gedemotiveerde leerlingen van een high school versus door dorstige buitenaardse wezens geconfisqueerde leerkrachten, onder wie Famke Janssen. Veronica, 23.00-0.55u.

The Haunting (Jan de Bont, 1999, VS). Acteurs verzuipen in speciale effecten in bombastische griezelfilm over Victoriaans spookhuis. In 1963 al door Robert Wise gemaakt als The Legend of Hill House. BBC1, 24.00-1.45u.

Cutter’s Way / Cutter and Bone (Ivan Passer, 1981, VS). Licht absurde thrillervorm is slechts bijzaak in fascinerend portret van desillusies. Een door Vietnam geestelijk en lichamelijk verminkte cynicus (John Heard) begint eenmansguerrilla tegen verdachte oliemagnaat en sleurt vrouw Lisa Eichhorn en vriend Jeff Bridges mee in zijn strijd tegen de heersende klasse. ARD, 1.30-3.15u., nagesynchroniseerd.