Televisie Film van de dag

Demi Moore, Bruce Willis en Glenne Headly (v.l.n.r.) in Mortal Thoughts (Alan Rudolph, 1991) Mortal thoughts 1991 Alan Rudolph Bruce Willis Demi Moore Glenne Headly
Demi Moore, Bruce Willis en Glenne Headly (v.l.n.r.) in Mortal Thoughts (Alan Rudolph, 1991) Mortal thoughts 1991 Alan Rudolph Bruce Willis Demi Moore Glenne Headly PHOTOS12

Mortal Thoughts. Psychologisch Kammerspiel van Alan Rudolph, een regisseur voor fijnproevers, die nooit echt is doorgebroken bij een groter publiek, ondanks deze film met Harvey Keitel, Bruce Willis en Demi Moore. Haar personage wordt geïntroduceerd als een bijrol in het huwelijksdrama van Glenne Headly, die haar man heeft vermoord. Moore heeft zich vrijwillig gemeld als getuige om haar licht te laten schijnen over de omstandigheden die haar vriendin tot moord dreven. Allengs blijkt haar betrokkenheid steeds groter. Het grootste deel van de handeling speelt zich af in de verhoorkamer van een politiebureau, met flashbacks naar andere interieurs. Deze claustrofobie leidt tot virtuoze staaltjes vormgeving, subtiele camerabewegingen en het dicht op de huid kruipen van de acteurs, waarbij vooral Keitel zich onderscheidt als ondervrager alias biechtvader en psychiater.(Alan Rudolph, 1991, VS), RTL7, 20.30-22.35u.

André Waardenburg