Romeinse tragedies

Romeinse tragedies Toneel Toneelgroep Amsterdam brengt drie stukken van Shakespeare over het oude Rome. De marathon van zes uur wordt gedragen door live video, live muziek, geluidseffecten en vijftien acteurs met zendmicrofoons. Op het toneel mogen bezoekers eten en drinken. „Het is ludiek, dat gewandel van zaal naar toneel en vice versa. Maar het stoort alleen, terwijl er geen dramaturgische noodzaak voor te ontdekken valt. Dat geldt ook voor de overheersende video. Met al die vragen naar het nut van de overheersende vorm duurt het even voordat ik me aan de inhoud kan wijden. [...] Chris Nietvelt, als Cleopatra, maakt van de Egyptische koningin een geestige, slimme en lieve vrouw.” Anneriek de Jong, 18 juni 2007 T/m 30/9 in Amsterdam en Eindhoven. Inl.: 020-5318484, www.toneelgroepamsterdam
Romeinse tragedies Toneel Toneelgroep Amsterdam brengt drie stukken van Shakespeare over het oude Rome. De marathon van zes uur wordt gedragen door live video, live muziek, geluidseffecten en vijftien acteurs met zendmicrofoons. Op het toneel mogen bezoekers eten en drinken. „Het is ludiek, dat gewandel van zaal naar toneel en vice versa. Maar het stoort alleen, terwijl er geen dramaturgische noodzaak voor te ontdekken valt. Dat geldt ook voor de overheersende video. Met al die vragen naar het nut van de overheersende vorm duurt het even voordat ik me aan de inhoud kan wijden. [...] Chris Nietvelt, als Cleopatra, maakt van de Egyptische koningin een geestige, slimme en lieve vrouw.” Anneriek de Jong, 18 juni 2007 T/m 30/9 in Amsterdam en Eindhoven. Inl.: 020-5318484, www.toneelgroepamsterdam

Toneelgroep Amsterdam brengt drie stukken van Shakespeare over het oude Rome. De marathon van zes uur wordt gedragen door live video, live muziek, geluidseffecten en vijftien acteurs met zendmicrofoons. Op het toneel mogen bezoekers eten en drinken.

„Het is ludiek, dat gewandel van zaal naar toneel en vice versa. Maar het stoort alleen, terwijl er geen dramaturgische noodzaak voor te ontdekken valt. Dat geldt ook voor de overheersende video. Met al die vragen naar het nut van de overheersende vorm duurt het even voordat ik me aan de inhoud kan wijden. [...] Chris Nietvelt, als Cleopatra, maakt van de Egyptische koningin een geestige, slimme en lieve vrouw.”

Anneriek de Jong, 18 juni 2007

T/m 30/9 in Amsterdam en Eindhoven. Inl.: 020-5318484, www.toneelgroepamsterdam