Documenta 12

In de Duitse stad Kassel wordt deze zomer de twaalfde Documenta gehouden, een internationale manifestatie van hedendaagse beeldende kunst. Op de hele tentoonstelling staat het begrip ‘Bildung’ centraal: het zien van kunst moet ons bewust maken van onze beperkte kennis van de wereld.

„Heldhaftig hebben de organisatoren Buergel en Noack de autoriteit van grote namen en kunstinstituties genegeerd en de strijd aangebonden met de macht van de markt. [...] Er is geen spierballenkunst te zien. Evenmin zijn er ijkpunten, er is geen hiërarchie aangebracht in de inrichting [...]. Buergel en Noack maken met deze tentoonstelling duidelijk dat er geen criteria meer bestaan, geen hoofdlijnen.”

Janneke Wesseling, 22 juni 2007

T/m 23 sept., dagelijks 10-20 uùr, op verschillende locaties in Kassel, Duitsland. Inl. www.documenta.de