Misdaadlijn leidt tot meer aanhoudingen

HOEVELAKEN. Ongeveer een op de tien telefoontjes die binnenkomen bij de tiplijn Meld Misdaad Anoniem leidt tot een aanhouding. Dat blijkt uit cijfers die de stichting M. gisteren heeft gepubliceerd. De organisatie gaf vorig jaar 13.500 tips over geweld, mensenhandel en mogelijk terrorisme aan de politie door, die daardoor 1.450 verdachten kon arresteren. Dankzij een tip via de misdaadlijn werden in totaal 1050 zaken opgelost, 75 misdrijven voorkomen en heeft de politie ruim een half miljoen euro aan contanten, wapens, drugs en andere goederen in beslag genomen. Ook werden fraudezaken opgespoord met een totale omvang van ruim 1,8 miljoen euro. Zes moordzaken zijn vorig jaar opgelost waarbij een anonieme tip mogelijk een belangrijke rol heeft gespeeld.