7 Lego

Adam en Eva als legopoppetjes
Adam en Eva als legopoppetjes

The brick testament

www.thebricktestament.com

Het is even wennen, God als legopoppetje, Adam met het bekende koddige legohoofd en het aardse paradijs vol plastic bloemetjes. Op de website thebricktestament.com kun je op een heel nieuwe manier kennismaken met de bijbelverhalen. Brendan Powell Smith bouwt al zes jaar scènes uit de bijbel na met lego. Hij neemt er foto’s van en plaatst deze op zijn site. Naar eigen zeggen wil de zelfbenoemde dominee een breed publiek een leuke introductie tot de verhalen uit de Heilige Schrift bieden. Om het serieus te houden, geeft hij de foto’s een citaat uit de bijbel mee. De Amerikaan weet het succes van zijn site slim te gebruiken. Er zijn al Brick testament-boeken (ook in het Deens, Duits, Japans en Koreaans) te bestellen. Als je de Drie-eenheid – de Vader, de Zoon en de Heilige Geest – in huis wilt hebben, betaal je 27 dollar. Maar dan heb je wel een glow-in-the-dark Heilige Geest. (AP)

Met bijdragen van Jan Meijroos, Anne-Marie van der Poel, Irene de Vette en André Waardenburg