De ontbrekende tip: ga toch netwerken!

In de next.guide `Gelukkig op je werk in 36 stappen` miste ik een belangrijke stap. Dus bij deze stap nummer 37: ga netwerken.

Netwerken is niet alleen een manier om een andere baan te vinden. Het is ook een manier om het in je huidige baan beter naar je zin te krijgen. Je leert meer mensen kennen in je bedrijf. En - niet onbelangrijk - mensen leren jou kennen, en weten waarvoor ze later een beroep op je kunnen doen.

Hoe moet je een netwerk binnen je bedrijf opbouwen? Simpel: maak een praatje bij de koffieautomaat, vooral met onbekenden. Schuif tijdens de lunch bij een onbekende aan. Stel een team samen om mee te doen aan een sportcompetitie of businessrun. Wees vroeg bij een vergadering en maak een praatje met andere vroege vogels. En vooral, praat met collega`s niet alleen over werkgerelateerde onderwerpen.

Het gaat bij netwerken namelijk vooral om de persoonlijke klik.

Het coververhaal van 18 juni `Klanten mogen niet te veel kosten` is terug te lezen op www.nrc.nl/next

Prem Radhakishun, te gast in het tv-programma Who`s Next, was eveneens gecharmeerd van het artikel `Ik ga niet paaldansen`. Bekijk de uitzending op nrc.nl/whosnext

Brieven en opiniestukken graag o.v.v. personalia versturen naar opinext@nrc.nl