YouTube opent Nederlandse editie van populaire filmsite

rotterdam. De populaire video- en filmsite YouTube heeft gisteren een speciale Nederlandse editie geopend. Op www.youtube.nl zijn alleen filmpjes te vinden die vanuit Nederland zijn gepost. Ook in andere landen, zoals Brazilië, Frankrijk, Ierland, Italië, Japan, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn lokale edities van de videosite geopend. Alle informatie op deze lokale websites is vertaald. Het verschil tussen de Nederlandse en de Amerikaanse website is dat de rangschikking van de video`s anders is, de nadruk hier ligt op lokale filmpjes en ook de reacties hoofdzakelijk in het Nederlands zijn. Op de nieuwe Nederlandse editie heet YouTube-ontdekking Esmée Denters de bezoeker welkom met een deel van een zelfgeschreven liedje (18 Years Old) en een Nederlandstalige boodschap.