Gestrand tussen Gaza en Israël

Gestrand tussen Gaza en Israël Grenspassage Erez, 20 juni. Drie gewonde Palestijnen doen hun kleren uit om de Israëlische grensbewaking te laten zien dat ze geen wapens of explosieven dragen. Israël verklaarde zich vanochtend bereid „humanitaire gevallen” toe te laten onder honderden Palestijnse mannen, vrouwen en kinderen die al enkele dagen vastzitten in een tunnel van de grenspassage Erez van de Gazastrook naar Israël. Ze zijn op de vlucht voor Hamas, dat aan de Gazaanse kant zit. De Israëlische autoriteiten houden de grensovergang dicht sinds Hamas vorige week zijn gewelddadige machtsgreep in de Gazastrook begon. Volgens artsen zijn sommige van de Palestijnen er slecht aan toe. Foto AFP Three wounded Palestinian men strip off their clothes to show they are not carrying any weapons, as an International Red Cross worker looks on at the Erez Crossing with Israel in the northern Gaza Strip, 19 June 2007. The plight of some 200 Gazans, stranded in no-man's-land on the Israeli border in a desperate bid to flee last week's Islamist takeover of the territory, is dividing Israeli opinion. In an editorial in the liberal daily Haaretz, left-wing former MP Yossi Sarid called on Israel as a country that prides itself on its relief work around the world to help the asylum-seekers, who include women and children. AFP PHOTO/SAID KHATIB
Gestrand tussen Gaza en Israël Grenspassage Erez, 20 juni. Drie gewonde Palestijnen doen hun kleren uit om de Israëlische grensbewaking te laten zien dat ze geen wapens of explosieven dragen. Israël verklaarde zich vanochtend bereid „humanitaire gevallen” toe te laten onder honderden Palestijnse mannen, vrouwen en kinderen die al enkele dagen vastzitten in een tunnel van de grenspassage Erez van de Gazastrook naar Israël. Ze zijn op de vlucht voor Hamas, dat aan de Gazaanse kant zit. De Israëlische autoriteiten houden de grensovergang dicht sinds Hamas vorige week zijn gewelddadige machtsgreep in de Gazastrook begon. Volgens artsen zijn sommige van de Palestijnen er slecht aan toe. Foto AFP Three wounded Palestinian men strip off their clothes to show they are not carrying any weapons, as an International Red Cross worker looks on at the Erez Crossing with Israel in the northern Gaza Strip, 19 June 2007. The plight of some 200 Gazans, stranded in no-man's-land on the Israeli border in a desperate bid to flee last week's Islamist takeover of the territory, is dividing Israeli opinion. In an editorial in the liberal daily Haaretz, left-wing former MP Yossi Sarid called on Israel as a country that prides itself on its relief work around the world to help the asylum-seekers, who include women and children. AFP PHOTO/SAID KHATIB AFP