Cassave niet langer alleen voor mie

Cassave niet langer alleen voor mie Srandakan, 20 juni. De productie van traditionele mie van tapioca (meel van de cassavewortel) in het dorpje Srandakan in Centraal Java. Cassave, ook wel bekend als maniok, wordt tegenwoordig niet alleen meer gebruikt als voedsel of als zetmeel voor industriële doeleinden, maar ook als biobrandstof. Zodoende zijn de vooruitzichten voor de cassaveproductie dit jaar gunstig, berichtte de Wereldvoedselorganisatie FAO eerder deze maand, en zal de productie waarschijnlijk hoger zijn dan vorig jaar. Speciaal voor biobrandstoffen heeft Indonesië 2,2 miljoen hectare gereserveerd voor cassave en suikerrietteelt, aldus de FAO. Andere landen in de regio zijn hetzelfde van plan. Zo investeert China in uitbreiding van de cassaveteelt in de Filippijnen. Cassave wordt vooral in Zuidoost-Azië en Afrika geteeld. Foto’s Reuters A worker processes noodles made from cassava flour in a traditional mill in the village of Srandakan in Bantul district in Central Java, June 19, 2007. Cassava flour is the main ingredient in locally made noodles. REUTERS/Dwi Oblo (INDONESIA)
Cassave niet langer alleen voor mie Srandakan, 20 juni. De productie van traditionele mie van tapioca (meel van de cassavewortel) in het dorpje Srandakan in Centraal Java. Cassave, ook wel bekend als maniok, wordt tegenwoordig niet alleen meer gebruikt als voedsel of als zetmeel voor industriële doeleinden, maar ook als biobrandstof. Zodoende zijn de vooruitzichten voor de cassaveproductie dit jaar gunstig, berichtte de Wereldvoedselorganisatie FAO eerder deze maand, en zal de productie waarschijnlijk hoger zijn dan vorig jaar. Speciaal voor biobrandstoffen heeft Indonesië 2,2 miljoen hectare gereserveerd voor cassave en suikerrietteelt, aldus de FAO. Andere landen in de regio zijn hetzelfde van plan. Zo investeert China in uitbreiding van de cassaveteelt in de Filippijnen. Cassave wordt vooral in Zuidoost-Azië en Afrika geteeld. Foto’s Reuters A worker processes noodles made from cassava flour in a traditional mill in the village of Srandakan in Bantul district in Central Java, June 19, 2007. Cassava flour is the main ingredient in locally made noodles. REUTERS/Dwi Oblo (INDONESIA) REUTERS